Realisatie: TiDi Media

De jaren zeventig

70-11970 stond helemaal in het teken van de opening van het nieuwe sportpark. Op 8 augustus werd ’de Valcke’officieel in gebruik genomen en de opening werd verricht door de toenmalige burgemeester R.A.J den Boer. Op deze dag waren er 2 wedstrijden n.l Corn Boys - SLV Zelzate en FC Twente - St.Truiden waarbij veel Zeeuws Vlaamse en Belgische toeschouwers bij aanwezig waren, en een harmoniekorps uit s’Hertogenbosch zorgde met haar majorettes voor de muzikale omlijsting. In het seizoen 72/73 werd er een dameselftal opgericht maar na enkele jaren werd dit alweer uit de competitie genomen.De veteranen werden in dat jaar kampioen. In 1976 degradeerde het 1e elftal naar de 1e klasse afdeling Zeeland en Piet Penne volgde Nico v.d Kerhoven op als trainer.


Onder impuls van een vijftal spelers van het Zaterdagelftal {Tonnie Kersbulck - Albert Gouw - Theo Minnaert - Frans Holtus en Joop van der Vliet } kreeg Coorn Boys een eigen clublied dat samen met het orkest van Frans Bonne op de plaat werd gezet.In 1978 hadden we weer kampioenen,het B elftal en de veteranen. De B’s kwamen zelfs in de hoofdklasse uit. Het 2e elftal daarentegen moest opnieuw een stap terug doen naar de 2e klas afdeling zeeland.


70-2Na de bouw van een sporthal {misschien een nasleep van de metropool gedachte} kwam Corn Boys ook met 4 teams in de competitie uit. Dit leverde meteen al een kampioen op. Vele kampioenschappen zouden volgen in de zaalcompetitie.Niet alleen op sportief gebied lieten de Corn Boys bestuurders en leden van zich horen. Zo mag de jaarlijks terugkerende clubavond toch als een hoogtepunt gezien worden binnen de vereniging. De jeugd werd verwend met een schitterende st. Nicolaas middag met warme chocomelk, een grote speculaaspop, en als afsluiting een film.

Dhr.Penne werd opgevolgd door Dhr.C.Dorssens als hoofdtrainer.


« Terug70-3